Club heeft nog 17% kans volgens de cijfers, maar uw mening telt: wie wordt kampioen?

Club heeft nog 17% kans volgens de cijfers, maar uw mening telt: wie wordt kampioen?
Foto: © photonews

We zijn zeven speeldagen ver in play-off 1 en de eerste conclusies zijn alvast getrokken. De match tussen Club Brugge en Anderlecht lijkt alles beslissend te kunnen worden, Gent heeft mogelijk definitief afgehaakt. Wat denkt u? En wat zeggen de cijfers?

Anderlecht heeft nu opnieuw acht punten voorsprong op AA Gent, maar Club Brugge staat nog steeds op vier punten. Met de klepper tussen blauw-zwart en paars-wit op het programma lijkt alles dan ook nog te kunnen.

Als we de statistieken van SciSports mogen geloven, dan heeft Club Brugge na deze speeldag nog 17% kans om kampioen te worden. En Gent nog een waterkansje van 0,43%.

Anderlecht 45*
Club Brugge 41*
AA Gent 37
Oostende 34
Charleroi 33*
Zulte Waregem 29

Voor de play-offs begonnen gaf u in onze eerste barometer het voordeel nog aan ... Club Brugge. Week na week bleven we het jullie vragen, waarbij de kansen steeds wisselden. We gieten de resultaten van de voorbije weken in een overzichtelijke tabel. Paars is Anderlecht, zwart is Club Brugge en lichtblauw is AA Gent.

Wie wordt kampioen? Dat is de vraag die we deze week alvast aan jullie stellen. En u kan naar hartelust kiezen tussen de drie teams die nog steeds aanspraak kunnen maken op de titel. Charleroi, Essevee en Oostende kunnen mathematisch geen kampioen meer worden, vandaar.

Wie wordt kampioen?

59%
39%
2%
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties