Ook in Polen zijn ze niet te spreken over gedrag Teodorczyk: "Hij weigerde te spreken bij de nationale ploeg"

Ook in Polen zijn ze niet te spreken over gedrag Teodorczyk: "Hij weigerde te spreken bij de nationale ploeg"
Foto: © photonews

Lukasz Teodorczyk is even in een storm terechtgekomen. De Poolse spits van Anderlecht liet zich twee keer fotograferen met de middenvinger gericht naar pers en supporters van Club Brugge... 'Teo' binnen de club is dan ook een heel andere dan erbuiten.

Teodorczyk binnen de club is volgens elke ploegmaat een plezier. Een man die plezier maakt, grapjes rondstrooit en wel te vinden is voor wat kattenkwaad. Eens buiten de club en hij merkt dat er mensen zijn die hem niet aanstaan, gaat de blik op onweer, soms zelfs regelrecht misprijzen. Elke journalist die in Anderlecht in de mixed zone al eens gewacht heeft, kan er van meepraten.

Maar het is niet enkel in België. Al scheert hij iedereen wel over dezelfde kam. Het begon allemaal toen in Polen een journalist eens een reportage maakte over zijn bewogen jeugd. En toen escaleerde het allemaal. "Tijdens de laatste persconferentie met de nationale ploeg weigerde hij met de journalisten te praten. Hij zat daar gewoon! Hij was gewoon gemeen", zegt Piotr Kozminski, Pools sportjournalist, aan Voetbalkrant.com.

Ik tegen de wereld

"En dat is niet enkel tegen de journalist die over zijn jeugd schreef, want die was er niet eens. Soms praat hij eens, maar misschien tegen twee journalisten die hij kent", aldus Kozminski. Toen een Belgische journalist naar Polen vertrok om er eens over zijn geboortedorp te schrijven, kwam Teodorczyk daar achter en waarschuwde hij iedereen in het dorp te zwijgen...

Het is gewoon hoe Teodorczyk is. Hij heeft een sterk ontwikkeld gevoel van 'ik tegen de wereld'. En als er iemand op zijn tenen trapt, zal hij reageren. Maar misschien moet hij daar toch eens komaf mee maken...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties