Anderlecht en Club Brugge pakten twee laatste titels, maar het verschil waarop was immens

Johan Walckiers Timothy Collard
Johan Walckiers en Timothy Collard
| 50 reacties
Anderlecht en Club Brugge pakten twee laatste titels, maar het verschil waarop was immens
Foto: © Photonews

Club Brugge vorig seizoen en Anderlecht dit seizoen, de meest traditionele top twee maakt weer de dienst uit. Maar er zijn toch grote verschillen tussen de twee titels te bemerken. Zo speelde Club meer op z'n traditioneel Anderlechts vorig seizoen dan paars-wit zelf dit seizoen.

Champagnevoetbal

Dat hebben we dit seizoen niet al te veel kunnen bewonderen bij Anderlecht, terwijl Club vorig seizoen zijn fans wel verwende met soms denderend voetbal. Een andere aanpak in een jaar waarin de titel moest en er veel stress bij te kijken kwam. Volgend seizoen zal René Weiler nog meer beoordeeld worden op het voetbal dat hij zal (en wil) brengen.

Dominantie

Club Brugge wervelde vorig seizoen in de play-offs. Ze overliepen de tegenstand en er was eigenlijk nooit twijfel dat ze de titel gingen behalen. Bij Anderlecht kozen ze voor de zakelijke aanpak, maar die brengt ook twijfels met zich mee. Anderlecht is voor geen enkele wedstrijd zo zegezeker als Club vorig seizoen.

Scoren

Die zakelijke aanpak brengt ook met zich mee dat paars-wit maar 11 goals maakte in negen wedstrijden. Club maakte er vorig seizoen 25 (!) in zijn tien wedstrijden.

Kampioenenmaker

Anderlecht moet het van het collectief hebben. Bij voorbije titels van de Brusselaars was er altijd wel één aanwijsbare pion (Suarez, Zetterberg, Koller,...) die voor een groot deel verantwoordelijk was voor het succes. Nu is dat niet zo, terwijl bij Brugge vorig seizoen Izquierdo duidelijk dé man was.

Europa

Club Brugge liet Europa Leauge vorig seizoen links liggen om vol voor succes in eigen land te kunnen gaan, Anderlecht ging dit seizoen wel nog vol door in Europees verband, maar leek daar - ook door diezelfde zakelijke aanpak en veel rotatie - weinig last van te hebben.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties