Deze beleidskeuze is een bewezen succes dat Anderlecht moét behouden

Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht
| 0 reacties
Deze beleidskeuze is een bewezen succes dat Anderlecht moét behouden
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Anderlecht haalt met de titel en de Champions League opnieuw enkele miljoenen binnen en zal zich dus kunnen permitteren om de transfermarkt op te gaan. Maar als het van Marc Degryse afhangt, moeten ze op Neerpede zijn voor nieuwe spelers.

Tielemans en Dendoncker - beiden jeugdproducten - waren de absolute uitblinkers dit seizoen. "De keuze van Anderlecht om in de jeugd te investeren is de juiste gebleken de afgelopen tien jaar, dat moet dus een prioriteit blijven," stelt Degryse in Sport/Voetbalmagazine. "Ik ben van mening dat als een jongere uit de eigen opleiding hetzelfde niveau haalt als een buitenlandse jongere, dat hij dan de voorkeur moet krijgen. De club heeft niet in Neerpede geïnvesteerd om op dat vlak terug achteruit te gaan."

Hij blijft uiteindelijk maar een passant - Marc Degryse over René Weiler

Dan zal iedereen wel aan dezelfde kant moeten staan. "Het is ook aan de club om Weiler tot dat inzicht te brengen. Ik denk niet dat het een goed idee zou zijn als Weiler morgen de politiek van de club zou bepalen, want hij blijft uiteindelijk maar een passant. Anderlecht heeft voor hem gekozen om kampioen te worden en dat is wel een goeie keuze gebleken," vond de analist, die zelf ook nog voor Paars-Wit speelde.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties