Het rapport van KRC Genk, mét deze vakantietaken voor het nieuwe seizoen

Robby Morren
Robby Morren
| 20 reacties
Het rapport van KRC Genk, mét deze vakantietaken voor het nieuwe seizoen
Foto: © photonews

Een lang seizoen in de Jupiler Pro League is ten einde. Binnenkort beginnen sommige teams alweer te trainen met oog op het nieuwe seizoen. Wat kregen de teams op hun rapport en welke vakantietaken moeten ze maken om volgend jaar nóg beter te doen? Een analyse per ploeg, met vandaag KRC Genk.

Het rapport: niet geslaagd

Als we verder gaan op de resultaten, dan mogen we stellen dat KRC Genk een seizoen van net niet achter de rug heeft. De blauwhemden moesten Peter Maes ontslaan, konden zich net niet plaatsen voor play-off 1, haalden net geen Europees voetbal en haalden net de bekerfinale niet.

Het rapport oogt dus weinig fraai, een seizoen om snel te vergeten. Of toch niet want Genk schreef wel geschiedenis door de kwartfinale van de Europa League te bereiken. Heel knap, maar onvoldoende om van een geslaagd seizoen te kunnen spreken want de vooropgestelde doelen werden niet bereikt.

Genk verloor op Oostende en greep zo naast Europees voetbal


Vakantiewerk: doelman en spits

Albert Stuivenberg beschikt over een stevige kern, in de Luminus Arena loopt met jongens als Trossard, Schrijvers, Malinovskyi, Pozuelo, Berge en Castagne tonnen talent rond. Een belangrijke taak wordt het samenhouden van de huidige kern. Het voorbije seizoen werd misschien wel de kiem gelegd voor een geweldig komend seizoen.

En toch zal de huidige kern niet volstaan om te strijden voor een plek in de top 3, de ambitie van de Limburgers. Genk heeft nood aan een absolute topdoelman. Een doelman die in staat is punten te pakken en de defensie vertrouwen geeft. Bizot vertrok, Ryan blijft niet en Jackers is nog niet klaar om die rol nu al in te vullen.

Daarnaast heeft Genk een vlotscorende spits nodig. Samatta en Karelis heben allebei hun kwaliteiten, maar zijn niet de aanvaller die er 25 op een seizoen binnen zal trappen. Bovendien bleek dat Genk het uitvallen van Karelis wegens onvoldoende opties niet kon opvangen. Naranjo kon ons niet overtuigen in de wedstrijden die hij speelde.

De langdurige blessure van Karelis kwam Genk duur te staan
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties