Nieuwkomers Club Brugge, Genk en Waasland-Beveren onder de loep: "Dennis kan een absolute topper worden" en "Veel techniek, maar hij mist snelheid"

Nieuwkomers Club Brugge, Genk en Waasland-Beveren onder de loep: "Dennis kan een absolute topper worden" en "Veel techniek, maar hij mist snelheid"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De voorbije weken waren bijzonder druk op de transfermarkt met oog op de Jupiler Pro League. We verwelkomden oude bekenden als Sven Kums, maar ook een aantal minder courante namen in België. Wat mogen we van hén verwachten? Van de ene al wat meer dan van de andere, zo blijkt.

Laat ons beginnen met Emmanuel Bonaventure Dennis, een van de nieuwe aanwinsten van Club Brugge. Hij lijkt vooral een optie op de toekomst, al maakte hij afgelopen seizoen in Oekraïne al de nodige indruk. Dat beseft ook Tom Billen, scouting consultant. "Het is een zeer explosieve speler, die het dit seizoen goed deed in Oekraïne, meer bepaald met goals tegen Dynamo Kiev en Shakhtar Donetsk."

"Dennis wordt meestal uitgespeeld als diepe spits, maar kan ook met zijn snelheid op de flanken uitgespeeld worden. Dennis beschikt tevens over goede dribbelvaardigheden en lokt gemakkelijk fouten uit. Deze razendsnelle atleet beschikt volgens mij over heel wat potentieel en kan wel eens een absolute topper worden voor Club Brugge. Is zeker op de counter een dodelijk wapen."

Maehle heeft zeker potentieel

Ook over Joakim Maehle - de nieuwkomer bij Genk - is Billen enthousiast: "Het betreft een aanvallend ingestelde vleugelverdediger met een goede actie in huis. Maehle is vrij snel en verdedigend meer dan degelijk. Misschien kan hij nog niet onmiddellijk zijn plaats opeisen bij Racing Genk, maar de back zal Castagne zeker het vuur aan de schenen leggen. Potentieel heeft Maehle zeker, niet aan twijfelen."

De Japanse nieuwkomer bij Waasland-Beveren (Ryota Morioka) beviel hem dan weer wat minder hard. "Hij heeft een uitstekende techniek, maar mist snelheid en is fysiek meer aan de frêle kant. Morioka kan goed dribbelen, maar oogt bij momenten erg traag. Moriota heeft wel een goede mentaliteit en het wordt dan ook uitkijken hoe hij zich aan onze competitie kan aanpassen. In onze fysiek sterke competitie gaat hij het volgens mij wel moeilijk hebben, maar afschrijven wil ik hem ook nog niet doen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties