Spelers Ivoorkust keren zich tegen bondscoach Wilmots na controversiële keuze, boycot op komst

Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht
| 22 reacties
Spelers Ivoorkust keren zich tegen bondscoach Wilmots na controversiële keuze, boycot op komst
Foto: © photonews

De intrede van Marc Wilmots als bondscoach van Ivoorkust verloopt voorlopig niet van een leien dakje. Zijn beslissing om Serge Aurier kapitein te maken kan op weinig steun rekenen binnen de spelersgroep, sommigen denken zelfs aan een boycot tegen de Belgische coach.

Verdediger Ousmane Viera kwam met het nieuws naar buiten op Ivoriaanse tv-zender RTI. "Op dit moment zit er geen logica in de keuze voor Aurier als kapitein", vertelt Viera. De concurrent van Thomas Meunier bij PSG toonde zich bij zowel club als land al vaak van zijn slechtste kant.

"Aurier brengt met al zijn problemen niet het juiste beeld van ons nationaal team naar buiten. Voor mij is het ondenkbaar dat hij onze kapitein blijft. Hij toonde in zijn toon geen respect voor de oudere spelers, wat heel belangrijk is in ons land."

Boycot

Het is dan wel Viera die dit luidop zegt, maar naar verluidt hebben voormalig kapitein Gervinho en Serey Dié de WK-kwalificatiematch tegen Guinea overgeslagen als boycot tegen Wilmots. En het is niet uitgesloten dat dit in de toekomst nog gebeurt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties