Zulte Waregem is het beu en haalt op zijn beurt hard uit naar kritische Oulare

Timothy Collard
Timothy Collard
| 16 reacties
Zulte Waregem is het beu en haalt op zijn beurt hard uit naar kritische Oulare
Foto: © photonews

Kersvers Antwerp-spits Obbi Oulare was afgelopen maandag te gast in Extra Time en daar kwam hij nog eens terug op zijn passage bij Zulte Waregem. Oulare haalde er nogmaals uit naar Francky Dury, en dat vonden ze in het Regenboogstadion niet kunnen...

Op zijn officiële webstek reageerde Zulte Waregem nu op de uitlatingen van Oulare. "SV Zulte Waregem stelt vast dat de uitlatingen van Obbi Oulare over zijn passage bij Essevee na 5 dagen nog altijd nazinderen", staat er te lezen in een persmededeling.

"Resultaten Zulte Waregem zeggen meer dan eender welke reactie"

"SV Zulte Waregem heeft niet eerder gereageerd omdat de club intussen toch een reputatie heeft opgebouwd van (jonge) spelers nieuwe kans(en) te geven of verder te laten ontwikkelen. Het aangepaste kader en de uitstekende trainingsstaf zijn daarvoor zelfs internationaal gekend. Hun resultaten zeggen dus meer dan eender welke reactie."

"Omdat het verhaal een eigen leven gaat leiden, wil SV Zulte Waregem toch nog kort op de uitspraken van Obbi Oulare terugkomen. De basis voor een succesvolle integratie bij Essevee is enerzijds een uitvoerige screening van de speler, zowel fysiek, medisch als mentaal en anderzijds de duidelijke afspraken tussen speler en club."

(Lees verder onder de foto)

Overgewicht

Net als nu bij Antwerp, kampte Oulare ook bij Zulte Waregem met overgewicht. "Ook bij Obbi Oulare heeft de coach geluisterd naar zijn toekomstplan en beloftes om te werken aan zijn overgewicht (toen 5 kg) en om hard te trainen."

"Essevee zal niet in detail treden over hoe één en ander zich verder heeft ontsponnen omdat de club ook accepteert dat jonge spelers fouten moeten kunnen maken zonder dat die breed in de media worden uitgesmeerd."

"We hopen dat Oulare bij Antwerp wél de nodige discipline, inzet, engagement en professionaliteit kan opbrengen"

"SV Zulte Waregem beleefde in de periode, waarnaar Oulare verwijst, een schitterend seizoen (met o.a. de herfsttitel) en dat was het resultaat van jongens die stuk voor stuk hard hebben gewerkt. Harder dan een speler die zich nu verschillende keren negatief uitlaat over een club en personen die hem nochtans mooie kansen hebben gegeven."

"Zulte Waregem wenst Obbi Oulare alle succes toe bij FC Antwerp en hoopt dat hij daar wél de nodige discipline, inzet, engagement en professionaliteit kan opbrengen die nodig is om te slagen", klinkt het nog tot slot.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties