Interview Anderlecht-icoon maakt zich ongerust: "Ik zeg niets meer over de coach, maar als ze zo spelen in de CL gaat er stront van komen"

Anderlecht-icoon maakt zich ongerust: "Ik zeg niets meer over de coach, maar als ze zo spelen in de CL gaat er stront van komen"
Foto: © photonews

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Anderlecht heeft de eerste drie matchen van het seizoen nog niet veel indruk gemaakt. De mannen van René Weiler kunnen amper kansen afdwingen en hebben nog maar één keer gescoord. Reden om je zorgen te maken. Ook Anderlecht-icoon Gille Van Binst is er niet helemaal gerust in.

Van Binst was vorig seizoen bijzonder kritisch voor René Weiler, maar moest uiteindelijk toch zijn kar keren aangezien Anderlecht kampioen werd. "En dus zeg ik nu niets meer over de trainer, want ik heb me al één keer moeten verontschuldigen", lacht hij. Maar toch... "Waarom nam hij in Charleroi Kums eraf? Dat begreep ik niet."

Stanciu en die andere Roemeen bakten er niet veel van

De uitleg van Weiler was dat hij een meer aanvallende middenvelder wou zetten. "Die Stanciu? Die zijn vertrouwen zit ergens onder nul. Trouwens, die andere Roemeen, Chipciu zeker, trok ook op niets. En Appiah daarachter... Kaas met gaten!"

"Ik zou de reactie van Constant Vanden Stock wel eens gezien willen hebben als Anderlecht op zijn verjaardag met 2-0 ging verliezen in Charleroi. Het is meer van hetzelfde van vorig seizoen. Ze werden wel kampioen, maar nu moest het voetbal beter. En dat is nog absoluut niet het geval. Eén goal gemaakt in drie matchen... Voor een club als Anderlecht is dat niet echt veel hé?", toont Van Binst zich wel kritisch.

Als je ballen van 30-40 meter naar Teo pompt en passes van 3 à 4 meter komen niet aan...

Het aanvalsspel komt dikwijls bij de aanvalsleider terecht, maar Van Binst geeft Teodorczyk respijt. "Die was absoluut niet de slechtste in Charleroi. Maar als je ballen van 30-40 meter naar hem blijft pompen... En de passes van drie à vier meter komen niet aan... Dan heb je een probleem en is het voor hem ook moeilijk."

In september is er al Champions League en op dit moment lijkt Anderlecht daar absoluut niet klaar voor. "Ik durf er niet aan denken dat ze zo spelen in de Champions League. Het moet veel beter, want anders gaat er stront van komen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties