Antwerp-fans zijn boos, ludiek protestspandoek werd geweigerd: "Voetbalfans ≠ criminelen"

Antwerp-fans zijn boos, ludiek protestspandoek werd geweigerd: "Voetbalfans ≠ criminelen"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zoals gebruikelijk reisden afgelopen weekend heel wat fans van Antwerp af naar Oostende. Daar hadden ze blijkbaar schrik voor de komst van de Antwerpenaren, want ze plaatsten netten voor hun supportersvak. En dat wilden de fans aankaarten.

Ze hadden dan ook een spandoek gemaakt met het opschrift: "Netten zijn voor vissers". Maar dat mocht van de stewards niet meegenomen worden in het supportersvak. Supportersvereniging Antwerp Dynamite kaart dat nu aan.

"Tot onze grote verbazing werd onze banner door de stewards afgepakt aan de inkom omdat dit volgens hun niet mag. Zowel in België als in het buitenland worden er meermaals tekstbanners en ludieke acties gehouden per seizoen. In Duitsland bijvoorbeeld zijn er al weken protesten door een 50-tal ultragroepen bezig aan het adres van de Duitse voetbalbond. Hier wouden we een ludieke actie houden omdat wij behandeld worden als beesten en laten ze het niet toe.. Zeer jammer."

Ook tijdens de wedstrijd waren er al protesten tegen de manier waarop KV Oostende de uitsupporters behandelde. Toen een paar fans even gingen rechtstaan in de zittribune, werden ze door stewards aangemaand om te gaan zitten. "Blijven zitten, blijven zitten", hoonden de andere supporters cynisch.

"We're not animals", klonk het ook al voor de match toen de netten werden aanschouwd. Ook op de sociale media maakten verschillende fans zich daarover druk in die bewoordingen - bijvoorbeeld:

Toen de fans van Antwerp bovendien bij de 1-0 Marc Coucke zagen tweeten, waren ze nog meer uit op een uitoverwinning. Zowel bij de 1-3 als de 2-4 gingen ze dan ook los op dé hit van de sterke man van de Kustboys: "Het is weer Couckenbak".

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties