Ex-Bruggeling in de wolken over landgenoot: "Een absolute toptransfer voor Standard, hij gaat veel scoren"
Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 17 reacties

Standard haalde Duje Cop binnen voor drie miljoen euro, Bosko Balaban verwacht er veel van

Ex-Bruggeling in de wolken over landgenoot: "Een absolute toptransfer voor Standard, hij gaat veel scoren"
Foto: © photonews

Standard betaalde drie miljoen euro voor een extra aanvaller op transfer deadline day. Het zou wel eens een echt schot in de roos kunnen worden. Toch als we Bosko Balaban mogen geloven.

Duje Cop is een Kroatische aanvaller die ook bij de nationale ploeg in de selectie zit, al komt hij daar niet al te veel tot spelen toe. "De concurrentie is er niet mals, met spelers als Mandzukic, Santini en Kramaric. De plaatsjes zijn duur", aldus Bosko Balaban tegen Het Laatste Nieuws.

Toch is de 27-jarige aanvaller volgens de gewezen spits van Club Brugge een absolute toptransfer: "De perfecte transfer is het. Ik had niet verwacht dat hij voor Standard zou tekenen. Hij scoorde altijd zijn doelpunten en gaat nog progressie maken bij Standard denk ik."

Hij gaat nog progressie maken bij Standard

"Duje is een echte nummer negen. Geef hem een kans en hij trapt de bal binnen. Een topspeler, een topspits", steekt Balaban zijn lof echt wel niet onder stoelen of banken. Of Standard met de aanwinst ook meteen op play-off 1 mag mikken? Dat zal nog moeten blijken.

De spits kan alleen of met twee voorin acteren, maar heeft ook goede voorzetten en passes nodig: "De competitie is niet belangrijk, wel de aanvoer die hij zal krijgen. Hij scoorde in elke competitie steeds zijn goals, geloof me: hij is een toptransfer."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties