Antwerp kwam als 'best versterkte ploeg' uit ons debat: "Je gaat me nu toch niet vertellen dat Anderlecht niet beter versterkt is?"

Antwerp kwam als 'best versterkte ploeg' uit ons debat: "Je gaat me nu toch niet vertellen dat Anderlecht niet beter versterkt is?"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het was opmerkelijk in ons 'debat van de week'... Maar liefst 42 procent van de lezers vond dat Antwerp het best versterkt uit de zomermercato kwam. Club Brugge volgde op geruime afstand met 13 procent, voor Anderlecht en Zulte Waregem met iets meer dan 8 procent. Hoe moeten we dat inschatten?

We vroegen het aan Patrick Goots, die Antwerp nu wel van heel dichtbij heeft gevolgd. "(lacht onmiddellijk) Je gaat me nu toch niet vertellen dat Anderlecht niet meer versterkt is met jongens als Sven Kums en Matz Sels? Die waren twee jaar geleden nog international...", aldus Patje Boemboem.

Het lijkt voor Goots te vroeg om een conclusie te trekken. "Club Brugge en Gent hebben ook veel aangekocht. Bij Club renderen er al een paar jongens serieus, bij Gent nog niet. Maar dat kan ook niet uitblijven. Hetzelfde voor Oostende. Die ploegen gaan daar beneden niet blijven staan hoor! Het is allemaal de realiteit van de cijfers momenteel."

Klassement op zijn kop

Scorebordjournalistiek dus? "Kijk, Arslanagic is niet de toptransfer van deze zomer hé. Reda Jaadi mislukte vorig seizoen bij KV Mechelen. Maar nu zijn dat goeie aankopen omdat de punten volgen. Bij 2 op 15 had niemand het hierover gehad hoor. Het klassement staat op zijn kop. Maar ja, Antwerp is wel goed versterkt. Er schiet bijna niemand meer over van de ploeg van vorig seizoen. Maar gaat dit blijven duren? De topploegen gaan beginnen punten pakken hoor..."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties