Weiler weg... En wie nu? Een paar voor de hand liggende pistes

Weiler weg... En wie nu? Een paar voor de hand liggende pistes
Foto: © photonews

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Nee, een plan B lag er niet onmiddellijk klaar bij Anderlecht. Het bestuur was voor de match tegen Kortrijk ook niet van plan om René Weiler al zo snel te ontslaan. De komende dagen wordt er druk rondgekeken, waarschijnlijk ook in eigen huis.

Bij Anderlecht loopt er eentje rond die er nooit een geheim van heeft gemaakt dat hij hoofdtrainer van de club wil worden: Nicolas Frutos. Het is echter heel onwaarschijnlijk dat paars-wit nu een jonge, onervaren coach voor de leeuwen gaat werpen.

Misschien wel in combinatie met een ervaren rot... Want die loopt er wel rond op Neerpede. Emilio Ferrera werd deze zomer binnengehaald als coördinator van de jeugd, maar heeft in het verleden ook al ondermeer Club Brugge, Lokeren, Genk en OH Leuven onder zijn hoede gehad.

Frank de Boer is net vrijgekomen...

Buitenlandse en binnenlandse opties

Daarnaast zijn er verschillende interessante trainers op de markt. Christoph Daum bijvoorbeeld, maar na zijn passage bij Club Brugge wordt dat een moeilijke zaak. Frank de Boer is dan weer net ontslagen bij Crystal Palace, maar of hij van de Premier League naar de Jupiler Pro League gaat willen komen...

Claude Puel was eerder ook al in beeld bij paars-wit, maar of hij er nu nog zin in heeft, is maar de vraag. In Belgische voetbalmiddens lijkt Frank Vercauteren wel te passen, maar die heeft dan weer een probleem met Herman Van Holsbeeck. Een samenwerking lijkt dan ook heel moeilijk. Daarnaast is er nog Hein Vanhaezebrouck, die al heel veel werd geciteerd, maar Gent gaat hem nooit naar de concurrent laten vertrekken.

Een meer aannemelijke optie is Felice Mazzu. Die steekt al maanden niet onder stoelen of banken dat hij een topclub wil trainen. Hij was lang in beeld bij Club Brugge, maar Anderlecht zou hij zeker niet afwimpelen. Charleroi zal minder medewerking vertonen.

Wie wil u als trainer?

29%
7%
16%
23%
1%
6%
3%
14%
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties