Pro League wil onder meer situatie à la Coopman verbieden: straks gedaan met huren en verhuren?

Redactie
| 33 reacties
Pro League wil onder meer situatie à la Coopman verbieden: straks gedaan met huren en verhuren?
Foto: © Photonews

Er ligt een toch wel heel opvallend voorstel op tafel bij de Pro League. De eersteklassers bekijken binnenkort het voorstel om huren en verhuren van spelers binnen de Jupiler Pro League af te schaffen. Dat gebeurt omdat er op dit moment een recordaantal huurspelers actief is.

Een vijftigtal huurlingen zijn er momenteel in 1A, zestien worden gehuurd van andere eersteklassers. "Als het verbod er komt, zal een club voor elke speler moeten kiezen: zelf gebruiken of verkopen", aldus Pierre François, de CEO van de Pro League, in Het Nieuwsblad. "We spiegelen ons aan het voornemen van UEFA-voorzitter Ceferin om de kernen van de topclubs kleiner te maken en meer ruimte te voorzien voor eigen jeugd."

City en Chelsea

De UEFA wil met dat voorstel de bussiness in huurspelers inperken. Manchester City en Chelsea zijn daar kampioenen in. Ze verhuren tientallen spelers die eigenlijk geen uitzicht hebben op een plek bij de eerste ploeg. In België was er dit seizoen al veel te doen over de clausule die Club Brugge in het huurcontract van zijn spelers zet, zodat die niet tegen hen kunnen uitkomen.

Het verhuren van spelers aan lagere afdelingen zou wel nog mogen. Opvallend is wel dat de clubs die veel spelers huren het beter doen dan de clubs die niemand huren dit seizoen in 1A.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties