Frutos vertelt over zichzelf: "De dag dat ik geen 'schrik' meer heb, moet ik er mee ophouden"
Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Neerpede
| 1 reacties

Nicolas Frutos vertelt over wat hij meenam uit zijn verleden als speler

Frutos vertelt over zichzelf: "De dag dat ik geen 'schrik' meer heb, moet ik er mee ophouden"
Foto: © photonews

Nicolas Frutos staat voor zijn tweede match, nu tegen Waasland-Beveren. "Er moet iets toegevoegd worden ten opzichte van Westerlo", liet hij vandaag weten. "Hopelijk komt er wat we op training zagen ook uit." De Argentijn vaart zijn eigen koers door: "Zo sta ik in het leven."

Frutos begon met een ander systeem en gaat dat waarschijnlijk ook aanhouden. "Het kan dat we van systeem veranderen, soms verander je ook tijdens een match. Maar door de afwezigheid van Kara is het een systeem dat ons goed uitkomt. Want op links hebben we niet zoveel opties", begon Frutos.

Ik weet dat ik kwaad ga worden op sommige van jullie, maar ik zal het ook recht in jullie gezicht zeggen

Een duidelijke communicatie. "Kijk, misschien ga ik soms ook liegen, maar dat heeft dan een reden. Ik doe geen inspanning om eerlijk mijn gedacht te zeggen. Zo sta ik ook in het leven. Ik probeer altijd positief te blijven, ook in moeilijke situaties."

"Ik weet nu al dat ik ook kwaad ga worden op sommige van jullie (de pers dus, nvdr.), maar dan ga ik dat ook recht in jullie gezicht zeggen. Ik heb geleerd uit mijn verleden als speler. Ik sprak ook een hele tijd niet meer. Heel de kleedkamer sprak op een gegeven moment niet meer. Dat helpt niets."

De zenuwachtigheid is een motivatie voor mij

Uit zijn verleden als speler leerde Frutos blijkbaar wel heel veel. "Ik ben directeur opleidingen geweest bij Santa Fe. Ik besefte daar dat het niet mijn plaats was. Mijn vader zei het me na mijn aanstelling als T1: je bent rustig, te rustig. Als opleidingsverantwoordelijke was ik te actief, ik nam alles mee naar huis."

Maar Frutos is iemand die erg met het spelletje bezig is. Voor een match is hij enorm zenuwachtig. "De dag dat ik geen 'schrik' meer heb, moet ik ophouden. Dat betekent dat de motivatie weg is. Het is geen zenuwachtigheid die me bevriest, het is eerder een motivatie."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties