? Kroniek van drie topjaren: dé momenten van Hein Vanhaezebrouck

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 2 reacties
? Kroniek van drie topjaren: dé momenten van Hein Vanhaezebrouck
Foto: © photonews

Volg KAA Gent nu via WhatsApp!

Binnen afzienbare tijd zit ene Hein Vanhaezebrouck op de trainersstoel in Anderlecht, maar toch blikken we eerst met plezier terug op zijn periode bij Gent. Vanhaezebrouck zette de Buffalo's opnieuw op de kaart.

1 Hein bracht voetbal

Het was een ware metamorfose, wat Gent onderging in het begin van 2014-2015. Van het amechtige voetbal onder Rednic ging het naar aanvallend, swingend voetbal. Hét beste voorbeeld? De 0-0 tegen Genk. Het was ondanks het gebrek aan doelpunten de mooiste wedstrijd van het seizoen. Geniet hieronder opnieuw. Opgelet, het laden van de beelden kan enkele ogenblikken in beslag nemen.

2. De titel

Misschien wel hét hoogtepunt uit de periode onder Hein Vanhaezebrouck. AA Gent pakte voor het eerst in haar bestaan de landstitel na een prachtmatch op Club Brugge en een duidelijk zege tegen Standard. Gent stond in vuur en vlam.

3. Die Champions League-campagne

Overwinteren in de Champions League, eerlijk gezegd hadden we niet verwacht dat een Belgische ploeg dat nog eens zou klaarspelen. Sleutelwedstrijd was die op Lyon, waar Gent zonder supporters met een 1-2 zege ging lopen.

4. Coulibaly in Turkije

Ene Kalifa Coulibaly ontpopte zich al snel tot supersub bij AA Gent. Maar wat hij in Turkije klaarspeelde, sloeg alles. Met een fantastische goal stuurde hij AA Gent richting overwintering in de Europa League.

5. Tottenham

Dé prestatie kwam er echter op Wembley. Waar AA Gent het ongenaakbaar gewaande Tottenham uit de Europa League knikkerde. Het werd uiteindelijk de laatste uitschieter onder Hein Vanhaezebrouck.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties