Vanhaezebrouck gebruikt alle juiste woorden bij zijn voorstelling: "Resultaten en dominant voetbal" en "Je hebt Mourinho en ik zit aan de andere kant"

Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Anderlecht
| 77 reacties
Vanhaezebrouck gebruikt alle juiste woorden bij zijn voorstelling: "Resultaten en dominant voetbal" en "Je hebt Mourinho en ik zit aan de andere kant"
Foto: © photonews

Volg KAA Gent nu via WhatsApp!

Anderlecht koos Hein Vanhaezebrouck omwille van het voetbal waar hij voor staat. Resultaten gecombineerd met dominant voetbal, dat is wat de fans verwachten en wat Vanhaezebrouck ze wil aanbieden. En daarvoor gebruikte hij alle juiste woorden...

Vanhaezebrouck heeft één taak: iedereen - fans en bestuur - weer verzoenen met het voetbal van Anderlecht. "Ik zal tevreden zijn als het stadion vol tevreden fans zit", zei Vanhaezebrouck. "Dat wou ik bij Kortrijk en Gent en dat wil ik ook hier. Ik ga mijn filosofie niet veranderen. Omwille van die filosofie heeft Anderlecht me ook aangenomen.

En hij ging door op hetzelfde elan. "Het resultaat blijft heel belangrijk, maar we proberen dat te combineren met goed voetbal", aldus Vanhaezebrouck, die René Weiler wel niet wou schofferen met zijn woorden. "Pas op, ik heb respect voor trainers die dat niet doen, maar ik heb een andere kijk op voetbal."

Reactief versus dominant

En hij haalde er één van de grootsten uit het hedendaagse voetbal bij. "Mourinho speelt reactief voetbal en ik zit aan de andere kant. Ik wil dominant voetbal spelen. En je hebt meer voorbeelden van topploegen die met zo'n voetbal resultaten halen dan met de andere manier: Dortmund, PSG, Barcelona..."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties