Ook Losada zat op het puntje van zijn stoel: "Heerlijk, Messi zette alle criticasters op hun plaats"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 3 reacties
Ook Losada zat op het puntje van zijn stoel: "Heerlijk, Messi zette alle criticasters op hun plaats"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Dinsdagnacht onze tijd barstte heel Argentinië uit in euforie. De Albiceleste hadden zich dan toch kunnen plaatsen voor het WK dankzij een hattrick van, wie anders, Lionel Messi. Ook Hernan Losada zat ervoor op het puntje van zijn stoel.

"Ik heb de wedstrijd gezien", aldus Losada in een gesprek met Voetbalkrant.com. "Heel het land stond stil voor die wedstrijd en deze wou ik echt niet missen. Ik ben heel vroeg gaan slapen en heb mijn wekker gezet om de match te zien."

Spijt had hij niet. "Het was de moeite waard." Al begon het niet goed met een snelle tegengoal na iets meer dan dertig seconden. "Ik zette mijn televisie aan en het stond al 1-0, ik kon het echt niet geloven. Gelukkig kwamen de gelijkmaker en het tweede doelpunt heel snel."

Messi was de enige speler op niveau in de hele kwalificatie

Messi trok Argentinië over de streep. "Hij was de enige speler op niveau in de hele kwalificatie. Hij speelde altijd alleen tegen drie, vier tegenstanders. Hij wou constant de bal én heeft de ploeg op zijn schouders genomen."

"Ik ben blij dat hij op die manier de criticasters op hun plaats kon zetten. Ach, tot hij eens het WK wint met Argentinië, zal er altijd kritiek zijn op zijn prestaties bij de nationale ploeg. Ongegrond, want hij was wel op niveau."

Het WK in Rusland is wellicht de laatste kans voor Messi. "Het zal zijn laatste WK op niveau zijn. Qua ploeg zitten we nog ver van het niveau dat een nationale ploeg moet hebben om iets te bereiken. Maar nu krijgt de bondscoach tijd om zijn team echt te bouwen. België tegenkomen? Hopelijk voor jullie niet, tenzij in de finale", lacht Losada.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties