De verjonging van de coaches in de JPL: wie zijn de benjamins van de trainersklas?

Clint Vens
| 1 reacties
De verjonging van de coaches in de JPL: wie zijn de benjamins van de trainersklas?
Foto: © photonews

Lierse maakte woensdag bekend dat het doorgaat met William Still als hoofdtrainer. Still telt amper 24 lentes en is daarmee de jongste coach ooit in het Belgisch profvoetbal. Steeds meer Belgische clubs lijken te kiezen voor jonge aanstormende trainers. We maakten een top 3.

1. Yannick Ferrera

Als we de huidige trainers bekijken in de Jupiler Pro League zien we dat Yannick Ferrera de kroon spant met zijn 37 jaar. Straffe kost, zeker als je weet dat de coach van KV Mechelen reeds in 2012 (op 32-jarige leeftijd!) zijn debuut mocht maken als hoofdtrainer van eersteklasser Sporting Charlerloi.

2. Jonas De Roeck

Ferrera wordt op de hielen gezeten door STVV-trainer Jonas De Roeck, geboren op 20 december 1979 en dus slechts één jaartje ouder dan Ferrera. De Roeck volgde midden augustus de Spanjaard Márquez op bij de Limburgers. Hij bewees zich eerder Berchem Sport, waar hij kampioen werd. De Roeck doet het op dit moment voortreffelijk bij de Kanaries met een vijfde plaats in het klassement.

3. Ivan Leko & Adnan Custovic

Ivan Leko en Adnan Custovic delen de derde plaats. Ze zijn allebei 39, maar het verschil is dat Leko al aan de slag is bij een topclub, terwijl de nieuwbakken Oostende-coach net komt piepen en nog alles te bewijzen heeft.

Zeker nog een eervolle vermelding voor Philippe Clement (43). De voormalige assistent van Club Brugge is ook nog piepjong in trainersjaren en verdient een vermelding voor zijn gedurfd voetbal bij revelatie Waasland-Beveren.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties