Dimitri De Condé pareert de kritiek op de Genkse clubfilosofie: "Wij geven onszelf bloot"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 9 reacties
Dimitri De Condé pareert de kritiek op de Genkse clubfilosofie: "Wij geven onszelf bloot"
Foto: © Photonews

Volg KRC Genk nu via WhatsApp!

KRC Genk versleet met Albert Stuivenberg al zijn vijfde trainer in evenveel seizoenen. De Limburgse topclub wil goed voetbal combineren met de doorstroming van de eigen jeugd, en daarbovenop nog eens sportieve ambities waarmaken.

Afgelopen zomer mikte het bestuur van Genk op de top 3. Een te hoge ambitie voor de jonge kern. Na het ontslag van Stuivenberg wakkert de kritiek op de clubfilosofie aan.

"Het klopt dat wij een erg moeilijk model hebben", geeft technisch directeur Dimitri De Condé aan in Het Belang van Limburg. "Er is nu erg veel kritiek op onze filosofie, omdat we een duidelijke filosofie hebben. Dan geef je jezelf bloot en is het voor buitenstaanders makkelijk om aan de kaak te stellen wat er fout gaat."

Ajax en RB Leipzig als voorbeelden

"Pak je het als club opportunistischer aan en verander je vaak van aanpak, dan valt die kritiek een stuk moeilijker te formuleren. Ik blijf erbij dat we ook in ons model succesvol kunnen zijn. En ambitie moeten tonen."

De Condé kijkt hiervoor naar clubs buiten de landsgrenzen. "Zoals in andere landen Ajax en RB Leipzig dat doen. Alleen slagen zij erin om hun spelers nog iets langer aan boord te houden. Daarom komt het nu zo hard aan dat we, precies in een jaar dat we erg veel moeite hebben gedaan om iedereen aan boord te houden, onder verwachting presteren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties