Waarom Clement de ideale man voor Genk is en wat de plannen voor januari zijn

Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht
| 15 reacties
Waarom Clement de ideale man voor Genk is en wat de plannen voor januari zijn

Volg KRC Genk nu via WhatsApp!

De eerste werkdag van Philippe Clement als trainer van Racing Genk zit er bijna op. Hij gaf ook meteen zijn eerste persconferentie, waarbij technisch directeur Dimitri De Condé ook een woordje uitleg gaf: "Philippe Clement was onze eerste keuze, hij stond met stip op 1."

"We zochten iemand die de Belgische competitie kent en bij voorkeur een Belg. Philippe beantwoordt aan dat profiel en kent ook de club en weet waarvoor Genk staat", aldus De Condé.

Philippe was altijd al iemand die het voortouw neemt en een leider is

De Condé

Clement was in Beveren nog maar een half jaar hoofdtrainer en mag al aan de slag bij een G5-club. "Dat hij net als Albert Stuivenberg weinig ervaring heeft als T1 schrikt ons niet af. Hij heeft het juiste profiel en de juiste persoonlijkheid, dat is veel belangrijker", gaat De Condé verder. "Je mag zijn ervaring als speler ook niet onderschatten. Philippe was altijd al iemand die het voortouw neemt en een leider is."

Nóg nieuwkomers

Ook zijn wintertransfers niet uitgesloten. "We zullen in eerste instantie proberen om onze kern opnieuw fit te krijgen. In Charleroi misten we een halve kern. Maar - in overleg met de coach - zullen we uiteraard niet nalaten om iets te doen als er mankementen zijn. We blijven ambitieus."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties