Vanden Borre heeft lof voor Hein, maar kaart daarmee ook probleem aan: "Hoeveel uit de eigen jeugdopleiding staan er in de basis?"

Vanden Borre heeft lof voor Hein, maar kaart daarmee ook probleem aan: "Hoeveel uit de eigen jeugdopleiding staan er in de basis?"
Foto: © photonews

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Het is altijd al een stokpaardje geweest van Anthony Vanden Borre: de jeugd van Anderlecht. Als echte Brusselse ket heeft hij altijd gepleit voor kansen voor de jeugd. Ook nu doet hij dat weer, terwijl hij hoopt op een terugkeer.

Hein Vanhaezebrouck wordt alvast geloofd voor zijn moedige keuzes. "Weet je wat ik zijn grootste verdienste vind? Als zijn A-kernspelers niet voldoen, durft hij een kijkje nemen bij de jeugd. En hij wordt er voor beloond, want wie maakt er tegen Eupen de enige goal? Een jonkie van 18 jaar", klinkt het in HLN.

Want de jeugd werd verwaarsloosd volgens Vanden Borre. "Hoeveel spelers uit de eigen jeugdopleiding staan er in de basis bij Anderlecht, en dan bedoel ik jongens die van kindsbeen af in Neerpede hebben leren voetballen? Die jonge gast heeft nu tegen Eupen het geluk gehad dat hij meteen scoorde. Maar wat als hij een slechte wedstrijd speelt en niet scoort? Gooien ze hem dan weg? Zoals Roland Lamah, Vadis Odjidja, Cheick Tioté...?

Ik zou zelfs blij zijn als ik met de U8 van Anderlecht mag voetballen

Vanden Borre heeft zich altijd verbonden gevoeld met de jeugd. "Ik voel mee met die jonge gasten in de jeugdopleiding op Neerpede. Ik heb er zelf nog tussengezeten toen ze me in 2015 naar de U21 verwezen. Ik heb dat trouwens nooit als een straf aangevoeld. De mensen begrijpen dat niet, maar ik zou zelfs blij zijn als ik met de U8 van Anderlecht mag voetballen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties