Vijf eindejaarsvragen aan Thomas Buffel: "Kerstvoetbal? Ik eindig liever op 24 december" en "Onyekuru of Vormer wint de Gouden Schoen"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 0 reacties
Vijf eindejaarsvragen aan Thomas Buffel: "Kerstvoetbal? Ik eindig liever op 24 december" en "Onyekuru of Vormer wint de Gouden Schoen"
Foto: © photonews

Volg KRC Genk nu via WhatsApp!

De Jupiler Pro League ligt enkele weken stil, een ideaal moment om terug te blikken op 2017. Naar goede gewoonte stelde de redactie van Voetbalkrant.com vijf prangende vragen aan enkele prominente spelers uit onze hoogste klasse. Vandaag kijkt Genk-aanvoerder Thomas Buffel terug op het kalenderjaar.

Wat zijn de vakantieplannen?

"Door de komst van Philippe Clement wisten we nog niet goed wat ons trainingsprogramma was. Als ik iets plan, zal het last minute zijn."

Ben je pro of contra het kerstvoetbal?

"Het is fijn om met kerst bij de familie te vertoeven, maar we weten dat we deze job uitoefenen en ons moeten opofferen. Als voetballer zou het leuk zijn om de laatste wedstrijd op 24 december te spelen, maar als ik straks gestopt ben en op Boxing Day enkele wedstrijd kan zien, is dat mooi meegenomen." (lacht)

Wie was de beste speler van 2017?

"Dat is een lastige vraag. In het eerste deel van 2017 was Henry Onyekuru héél sterk. Dit half seizoen groeide Ruud Vormer met zijn assists nog meer uit tot een stuwende kracht bij Club Brugge. Dat zijn de twee sterkste spelers van de competitie. Een van deze twee zal volgens mij de Gouden Schoen winnen."

Wat heeft jou in 2017 het meest gechoqueerd?

"Ik kan niet onmiddellijk iets voor de geest halen."

Wat wensen we jou voor 2018?

"Dat de kindjes verder mogen doen wat ze doen, dat de familie gezond blijft en we ons met Genk sportief kunnen revancheren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties