Verhaeghe waarschuwt over zijn stadion: "Alles is kapot"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 86 reacties
Verhaeghe waarschuwt over zijn stadion: "Alles is kapot"
Foto: AVL

De stadiondossiers van de Belgische clubs blijven in hetzelfde bedje ziek. Enkel AA Gent kon de voorbije jaren een nieuw stadion bouwen, vooral bij Club Brugge is de nood hoog.

"Jan Breydel is 'op'. Het water komt naar boven, de elektriciteit is verouderd. Alles is kapot", aldus een haast moedeloze Bart Verhaeghe in Het Laatste Nieuws. Een verhuis zou Club Brugge toestaan om zich verder te ontwikkelen.

"Op de dag dat wij naar een nieuw stadion van 40.000 plaatsen kunnen verhuizen, zal onze omzet met nog eens 15 tot 20 miljoen euro toenemen. De helft daarvan zullen we aan afbetalingen afstaan, de andere helft kunnen we investeren in het sportieve. Dat betaalt zichzelf dus terug."

In achttien maanden tijd kunnen we een stadion optrekken, maar we mogen niet beginnen. Frustrerend.

-Bart Verhaeghe

Maar starten met de werken, dat lijkt nog niet voor meteen. "We kunnen niet beginnen. Alle respect voor de spelregels van de wet, maar we wachten al zo lang, hebben al drie verschillende locaties toegewezen gekregen, en nog kunnen we niet beginnen bouwen. Terwijl we in achttien maanden tijd een volledig op onze maat gemaakt stadion kunnen optrekken. Frustrerend."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties