"Er komt een dag dat de Premier League volledig in China wordt afgewerkt. De clubs heten BMW Bayern, Nike Arsenal, Oil City en Real Betway"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 4 reacties
"Er komt een dag dat de Premier League volledig in China wordt afgewerkt. De clubs heten BMW Bayern, Nike Arsenal, Oil City en Real Betway"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Ziet de toekomst van het Belgisch en Nederlands voetbal er somber uit? Jan Mulder vreest van wel als je het bekijkt in een internationale context. De macht van het geld zal een nog grotere rol gaan spelen en de financiële verschillen tussen clubs nog groter maken, vreest de Nederlandse analist.

In zijn column in 'Het Laatste Nieuws' trekt de ex-spits van Anderlecht met de pen in de aanslag ten strijde: "Het onvermijdelijke idee van de BeNeLiga komt op de proppen. Een gezamenlijke competitie van Nederlandse en Belgische topclubs kan de financiële kloof verkleinen, vinden de diverse vertegenwoordigers uit de Jupiler Pro League. De gigantische, onoverbrugbare kloof zal iets minder gigantisch worden, dat is waar. De overtreffende trap van 'onoverbrugbaar' bestaat jammer genoeg niet. Minder onoverbrugbaar is fictie."

Engelse toppers in China

Concurreren met de Europese top wordt een nog grotere utopie: "De Ferrari's, zij staan niet stil. In Engeland zijn al stemmen opgegaan om Manchester United-Liverpool in Shanghai te laten spelen. Gigantische inkomsten verzekerd. Het idee verdween en zal de kop weer opsteken."

Jan Mulder ziet alles samensmelten onder impuls van het geld: "Er komt een dag dat de Premier League, de Premier Hispano Bundeshigh League zoals het dan heet, volledig in China wordt afgewerkt. De clubs heten dan BMW Bayern, Nike Arsenal, Oil City en Real Betway. Het is nu nog ondenkbaar, het zal denkbaar worden en daarna realiteit. Niets en niemand houdt het geld tegen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties