"In het voetbal bestaat 'fake news' al 30 jaar, maar door de sociale media blijft het volume aan onzin en leugens toenemen"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 4 reacties
"In het voetbal bestaat 'fake news' al 30 jaar, maar door de sociale media blijft het volume aan onzin en leugens toenemen"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Hoe zou het eigenlijk nog zijn met Louis van Gaal? Een van de meest spraakmakende voetbaltrainers uit de Nederlandse én Europese voetbalgeschiedenis is intussen 66 en geniet na zijn avontuur bij Manchester United van het leven. Het Nieuwsblad zocht 'King Louis' op voor een (voetbal)babbel.

Een van dé gespreksonderwerpen is de verhouding tussen Van Gaal en de media, die was niet altijd even geweldig. Niet dat de ex-bondscoach van Oranje ervan wakker ligt: "Bij de media ben ik niet zo populair, maar bij het grote publiek des te meer. Waar ik ook kom - hier in Nederland, maar ook in Parijs, Milaan, Manchester of Liverpool - moet ik op de foto. Daar word ik best wel emotioneel van. Kijk, ik heb altijd veel teruggekregen. Financieel, omdat ik altijd bij grote clubs heb gewerkt, maar ook qua waardering."

Egocentrische spelers

Van Gaal heeft echt een broertje dood aan de boze buitenwacht en het gestook van de pers, het maakt de job van een trainer er namelijk niet makkelijker op. Al zeker niet in deze moderne tijden: "Trainers moeten steeds meer werken met egocentrische spelers die zich via hun iPod of koptelefoon afzonderen van het team. Bij Ajax hield ik mijn jongens zo veel mogelijk binnen, maar anno 2018 zou dat niet meer kunnen."

De flamboyante Nederlandse topcoach ergert zich aan de rol van de sociale media: "In het voetbal bestaat 'fake news' al 30 jaar, maar door de sociale media blijft het volume aan onzin en leugens toenemen. In mijn beginjaren als trainer moest ik werken met de reguliere media, die nog altijd een zekere mate van deontologie bezitten. Op het internet kan daarentegen alles."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties