? ? 15 goals in 21 matchen! Bij Club Brugge mogen ze oprecht spijt hebben dat ze deze (top)spits lieten vertrekken

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 22 reacties
? ? 15 goals in 21 matchen! Bij Club Brugge mogen ze oprecht spijt hebben dat ze deze (top)spits lieten vertrekken
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Club Brugge mag niet klagen over de productiviteit van z'n spitsen. Wesley, Diaby, Vossen en Dennis hebben er elk al minstens vijf gemaakt, maar ook in het buitenland loopt er een aanvaller met een blauw-zwarte stempel rond die makkelijk de netten doet trillen: Nicolás Castillo.

De Chileense spits van intussen 24 streek begin 2014 voor 3 miljoen euro neer in Jan Breydel en scoorde prompt in zijn eerste match tegen RC Genk. In het seizoen daarop vond 'El Guerrero' in de eerste seizoenshelft acht keer de weg naar doel, maar toch belandde de trefzekere Chileen op het achterplan.

Geen makkelijke jongen namelijk, fysiek niet bijzonder scherp en ook tactisch moeilijk te sturen en na enkele weinig geslaagde uitleenbeurten keerde hij dan maar terug naar zijn moederclub Universidad Católica. Daar vond de flamboyante Zuid-Amerikaan al snel zijn torinstinct terug en intussen maakt hij het mooie weer in de hoger aangeschreven Mexicaanse competitie.

'Nico' Castillo scoorde in zijn laatste 21 competitiematchen voor Pumas UNAM maar liefst 15 keer en afgelopen weekend was hij tegen Pachuca goed voor twee doelpunten. Belangrijke goals bovendien want de ex-spits van Club Brugge en zijn ploegmaats keken aanvankelijk tegen een 2-0 achterstand aan. Een kwartier voor tijd zorgde Castillo himself alsnog voor een 2-3 overwinning. Wat een comeback! En wat een snedige counter ook!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties