? Deugddoende thuiszege Essevee zolang geleden dat feestnummer even 'mis' gaat: "Ze wisten het niet meer"

Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 2 reacties
? Deugddoende thuiszege Essevee zolang geleden dat feestnummer even 'mis' gaat: "Ze wisten het niet meer"
Foto: © photonews

Een zucht van opluchting zoefde door het Regenboogstadion. Met een 6 op 6 in 72 uur wist wist Essevee zich uit een benarde situatie onderin het klassement te werken en mag het zelfs opnieuw een beetje naar boven kijken. De fans waren erg blij, kirden van plezier en maakten daarbij zelfs een foutje.

28 oktober 2017, weet u nog wat u op die dag deed? De supporters van Zulte Waregem wisten het alvast wel: voor het laatst juichen in eigen huis in competitie. Daarna ging het van kwaad naar erger voor Essevee en tuimelde het van een plek in de top-6 naar de 14e plaats.

Het degradatiespook loerde (even) om de hoek, maar na een 6 op 6 tegen KV Mechelen en Standard lijkt dat weer even wat minder waarschijnlijk. "We hebben eindelijk eens wat meeval gehad", besefte Francky Dury. "Het doet deugd dat we voor het eerst in 23 speeldagen misschien eens teveel krijgen."

Feestje

Ook doelman Sammy Bossut was uitermate tevreden: "De efficiëntie was er, we zijn er blijven voor gaan en iedereen was heel de match vol concentratie. De focus was er van begin tot einde. Het moet soms wat meezitten: voor Nieuwjaar waren die ballen er misschien wel ingegaan tegen ons."

En dus mochten de fans nog eens kirren van plezier. Al gingen ze daarbij een beetje in de fout. Normaliter zingen en springen ze pas na vier keer de aanhef 'Forza Essevee' met z'n allen, deze keer begonnen er al velen na drie keer. "De fans waren het een beetje vergeten, en die naast mij wisten het ook niet meer", verwees Bossut lachend naar zijn collega's op het 'spreekgestoelte' aan de sfeertribune.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties