Wie is Nelson Azevedo? Door Vanhaezebrouck ook genoemd als mogelijke oplossing

Wie is Nelson Azevedo? Door Vanhaezebrouck ook genoemd als mogelijke oplossing
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Hein Vanhaezebrouck zoekt naar oplossingen voor zijn spitsenprobleem. En hij wendt zich daarvoor ook naar de beloftenkern van Anderlecht. Mohammed Dauda is een optie, maar ook Nelson Azevedo. Voor het grote publiek nog een nobele onbekende.

De situatie van Azevedo is een rare, want de aanvaller speelt eigenlijk zonder contract bij Anderlecht. Vorige zomer stond hij op het punt te vertrekken omdat hij naar de U19 was verwezen, maar René Peeters en Emilio Ferrera haalden hem terug naar de beloften omdat ze niet te dik zaten in de aanvallers. Anderlecht wil hem nu wel een contract aanbieden.

Nu is Azevedo eigenlijk een flankaanvaller, maar wordt hij al heel het seizoen als diepe spits uitgespeeld. De 19-jarige heeft niet echt het lichaam van een diepe spits, maar lost dat op met zijn uitstekende looplijnen. Met zijn 1m72 is hij ook niet de man die voor oorlog zorgt in de zestien, maar met zijn techniek lost hij veel op.

Profiel Hanni

Azevedo werd door René Weiler al eens bij de A-kern gehaald, maar dat verhaal duurde niet lang. De Belg met Portugese roots heeft wel meer het profiel van Sofiane Hanni. Aangezien Vanhaezebrouck denkt aan infiltrerende spelers, komt hij in beeld.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties