"Ik weet dat Ruudje droomt van de Premier League, maar hij is in Brugge de held. Er is toch niks mis met je hele leven de ster van Club Brugge te zijn?"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 4 reacties
"Ik weet dat Ruudje droomt van de Premier League, maar hij is in Brugge de held. Er is toch niks mis met je hele leven de ster van Club Brugge te zijn?"
Foto: © photonews

Ruud Vormer is zonder enige twijfel de figuur van de week. De 29-jarige kapitein van Club Brugge sleepte als dé grote favoriet de Gouden Schoen in de wacht. Johan Boskamp, destijds net als zijn blauw-zwarte landgenoot een beetje een atypische laureaat, heeft een duidelijke mening over de winnaar.

“Voor mij is Ruudje de verdiende Gouden Schoen. Er was wat discussie over, omdat hij geen wow-voetballer is. Ach, als ik indertijd zelf had moeten kiezen tussen Johan Boskamp en Robbie Rensenbrink, had ik ook voor Rensenbrink gekozen. Dat was gewoon een mooiere voetballer dan ik. Simpel. Maar Ruud is een goeie gozer die ontzettend belangrijk is voor Club Brugge. Hij is echt de leider van die ploeg en neemt iedereen op sleeptouw. Bovendien scoort hij er tegenwoordig ook lustig op los en geeft hij veel assists”, oordeelt Boskamp in 'Het Belang van Limburg'.

De held

“Toch wordt hij in Nederland niet helemaal naar waarde geschat. In de nationale ploeg zie ik hem niet snel komen. Eigenlijk speelde hij bij Roda JC al heel goed. Daar versierde hij zijn transfer naar Feyenoord, maar hij moest op de bank zitten voor Jordy Clasie. Heeft hij nu geen last van. Ik weet dat Ruudje droomt van de Premier League, maar hij is in Brugge de held. Er is niet mis met je hele leven de ster van Club Brugge te zijn, toch?"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties