Malinwa zette stap richting redding met 'mascotte Uytterhoeven': "Mijn hartslag ..." en "Supporters maken dat we weer minstens met 12 zijn"

Malinwa zette stap richting redding met 'mascotte Uytterhoeven': "Mijn hartslag ..." en "Supporters maken dat we weer minstens met 12 zijn"
Foto: © photonews

KV Mechelen zette een eerste stap richting de redding met een overwinning tegen KAS Eupen. Toch is het nog nergens. Dat beseft ook Marc Uytterhoeven, die toch wel wat afzag.

"Het was erg zenuwslopend. Ik vond het zenuwslopender dan voor play-off 1 spelen. Het was geleden van in het eerste jaar in tweede klasse, toen we bijna terug zouden zakken naar derde nationale dat ik zo’n match heb meegemaakt. Toen wonnen we ergens met 2-0 van een Waaslandse ploeg ...", aldus Marc Uytterhoeven.

"Ik had wat getraind de voorbije maand, waardoor mijn hartslag redelijk rustig was. Hij stond vooraan in de 50 in de ochtend en enkele uren voor de match was het plots in de 80 zonder iets te doen. Ik ben zenuwachtig geworden, nu is het er een beetje af. Een 0-0 was ook rampzalig geweest, dus ik ben blij dat we deze stap hebben kunnen zetten, al zijn we er nog lang niet."

Zullen het nu ook wel zonder mij kunnen

Toch heeft de 'mascotte' van Malinwa een goed gevoel: "Ik heb er een goed gevoel bij, maar dat had ik ook al in de tweede helft tegen Moeskroen. Toen was het ook al beter, ook al stonden we 0-2 achter. Toen de 1-2 maken had ons er misschien nog kunnen overbrengen, ik hoop dat we daar later geen spijt van gaan krijgen. Maar goed: dat is achteruitkijken en we moeten vooruitkijken."

"We gaan onze twee thuismatchen moeten winnen en/of iets moeten gaan halen in Gent of Standard. In Gent is dat blijkbaar momenteel niet te doen en in Luik is het al heel lang geleden. De volgende thuismatchen ga ik er niet live bij zijn, ook al willen de spelers er mij ondertussen al bij als mascotte. Ik zal vanuit Bali moeten kijken, maar de supporters zorgen ervoor dat ze echt al met twaalf spelen, nu zullen ze het ook zonder mij wel kunnen. En ik ga de matchen uiteraard wel volgen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties