Buitensporige kritiek op scheidsrechters: "De voetbalwereld wordt veel te weinig geconfronteerd met de eigen hypocrisie"

Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht
| 23 reacties
Buitensporige kritiek op scheidsrechters: "De voetbalwereld wordt veel te weinig geconfronteerd met de eigen hypocrisie"

Het was een dramatisch weekend voor de Belgische arbitrage. In maar liefst zes van de acht JPL-matchen viel er een betwistbare en cruciale beslissing. Iedereen wijst dan meteen met de vinger naar de man in het oranje, of toch bijna iedereen.

Fairplay-expert Kris Verbert neemt eerder de kant van de scheidsrechters. "Liever dan te reflecteren over het eigen beleidsmatige, tactische en technische falen worden naar aloude traditie alle pijlen gericht op de scheidsrechters. In sommige buitenlandse competities wordt onfatsoenlijke kritiek op scheidsrechters niet getolereerd, maar in België staan we wat dat betreft nog niet erg ver", vindt hij.

Hij zou het liever vanuit een ander standpunt bekijken om tot een oplossing te komen. "Even interessant zou zijn om ook de bevoordeelde partij te horen", legt hij uit.

Waarom schreeuwden ze vorige week moord en brand toen ze benadeeld werden, en gaan ze er deze week liever niet te veel op in?

Kris Verbert
  • Wat vonden zij van de bewuste spelfasen?
  • Wat zou hun reactie zijn als ze in het andere kamp hadden gezeten?
  • Waarom schreeuwden ze vorige week moord en brand toen ze benadeeld werden, en gaan ze er deze week liever niet te veel op in?
  • Hoe zouden ze dit steeds weerkerende probleem oplossen, wetende dat scheidsrechters - net als bestuursleden, trainers en voetballers - altijd fouten zullen maken, hoeveel opleiding en financiële middelen er ook tegenaan gegooid worden?

"De voetbalwereld wordt veel te weinig geconfronteerd met de eigen hypocrisie. Het zou hen nochtans een portie consequentie, fatsoen en nederigheid kunnen bijbrengen", sluit Verbert af.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties