Scheidsrechtersbaas Verbist plant maatregelen tegen klagende trainers: "Ze moeten eerst oordelen welke fouten ze zélf gemaakt hebben"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 22 reacties
Scheidsrechtersbaas Verbist plant maatregelen tegen klagende trainers: "Ze moeten eerst oordelen welke fouten ze zélf gemaakt hebben"
Foto: © photonews

De scheidsrechters waren op speeldag 29 in de Jupiler Pro League massaal de gebeten hond. In zes van de acht duels was er discussie over de spelleiding.

Vooral coaches Glen De Boeck (KV Kortrijk), Claude Makelélé (KAS Eupen) en Dennis van Wijk (KV Mechelen) hadden reden tot klagen. (Waarom kan u HIER nog eens nalezen)

Twee speeldagen van het einde is het natuurlijk moneytime en raken de gemoederen sneller verhit dan gebruikelijk. Scheidsrechtersbaas Johan Verbist is in Het Laatste Nieuws niet mals voor de coaches.

"Ik heb die reacties ook gezien en gelezen. Ik hoop oprecht dat we die kunnen kaderen in de emoties na een match. Maar eerlijk: dit kan écht niet. Morgen (vandaag, red.) zullen we bekijken welke maatregelen we kunnen nemen. Eerst zullen we de zaken binnen het Referee Office bespreken, maar ik kan je verzekeren dat ik daarna ook een hartig woordje met Pierre François, CEO van de Pro League, zal spreken."

Stresserende fase in de competitie

Natuurlijk was het protest op sommige velden wel terecht? "Je zal mij niet horen zeggen dat de scheidsrechters dit weekend niet in de fout zijn gegaan", gaat Verbist verder. "En ik begrijp dat deze fase van de competitie stresserend kan zijn voor de clubs. Maar voor ze zulke uitspraken doen, zouden ze er goed aan doen om eens hun hele seizoen te herbekijken, en te oordelen welke fouten ze zélf gemaakt hebben."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties