D'Alberto verhuisde een half jaar na dodelijk ongeval met Malanda naar het buitenland: "De enige ploeg met wie ik sprak was Beerschot Wilrijk"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 0 reacties
D'Alberto verhuisde een half jaar na dodelijk ongeval met Malanda naar het buitenland: "De enige ploeg met wie ik sprak was Beerschot Wilrijk"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Drie jaar geleden stond Anthony D'Alberto in het oog van de storm. De toenmalige verdediger van Anderlecht zat achter het stuur van de terreinwagen waarin Junior Malanda na een ongeluk overleed.

Voor het eerst sinds 10 januari 2015 kwam D'Alberto terug op het noodlottige ongeval. (Dat leest u HIER) Een half jaar na de treurige gebeurtenis verhuisde de vleugelverdediger naar het Portugese Braga.

"Ik wilde naar het buitenland vertrekken om vanaf nul te kunnen beginnen. Voor mij was het essentieel om weer in alle anonimiteit te kunnen voetballen. De waarheid over mijn transfer is trouwens minder boeiend: ik heb geen enkel voorstel gekregen van een Belgische eerste- of tweedeklasser. Anders was ik zeker gebleven."

1e Amateur

D'Alberto ziet meerdere verklaringen waarom Belgische clubs niet kwamen aankloppen. "In België dachten de clubs dan ik mentaal op een dood spoor zat. Of ze konden mijn opleidingsvergoeding van 30.000 euro niet betalen."

"Laat het mij anders formuleren: ze wilden dat bedrag niet investeren in een speler die nog nooit in de A-kern had gezeten. Het lijkt niet veel, maar ik kan begrijpen dat een club geen geld wil spenderen aan een speler die nog niets heeft bewezen. De enige ploeg met wie ik gesproken heb, is Beerschot Wilrijk dat toen in vierde klasse speelde. Had ik het bod aanvaard, dan speelde ik nu wellicht in eerste amateur."

Op dit moment voetbalt de 23-jarige D'Alberto op huurbasis voor Sporting Charleroi.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties