Dennis Van Wijk staat voor 'do or die'-match tegen Waasland-Beveren: "Ik verwacht geen cadeau's"

Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt vanuit Mechelen
| 2 reacties
Dennis Van Wijk staat voor 'do or die'-match tegen Waasland-Beveren: "Ik verwacht geen cadeau's"
Foto: © photonews

KV Mechelen staat op 90 minuten van degradatie of redding, tegen Waasland-Beveren wordt het sowieso opnieuw de dood of de gladiolen. En met een half oog ook kijken naar wat er in Eupen aan het gebeuren is, al wil Dennis Van Wijk vooral naar Mechelen kijken.

“We gaan moeten aanvallen, dat is duidelijk. Toch moeten we ook onze organisatie in de gaten houden, want Waasland-Beveren is in de omschakeling sterk met spelers als Ampomah en Boljevic. Maar we hebben de voorbije weken weinig kansen weggegeven in het veldspel", beseft Dennis Van Wijk op zijn wekelijkse persbabbel in aanloop naar het duel met Waasland-Beveren.

“Hinken op twee gedachten? We gaan ons informeren over wat de stand is in EupenMoeskroen, maar we moeten vooral uitgaan van de eigen kracht en proberen baas te zijn over onszelf. Het zal geen evidentie worden om met pakweg 3-0 te gaan winnen, want dat hebben we dit jaar nog niet te vaak gedaan."

Doelsaldo

Ondertussen wordt het ook uitkijken naar wat Eupen doet, want die wonnen dit seizoen nog niet met meer dan een doelpunt verschil. Dan zou een zege met 1-0 al voldoende kunnen/moeten zijn: "Sinds de komst van Makelélé hebben ze het slot goed op de deur gedaan. Ze hebben dit seizoen al zeven keer meer gescoord dan ons."

Van Wijk kent dus ook de scenario's: bij een gelijk doelsaldo zijn het de gemaakte doelpunten die het verschil zullen maken en daarin staat Eupen er op dit moment nog het beste voor. En dus doet Malinwa er sowieso beter aan te winnen van Waasland-Beveren.

Cadeau?

De overwinning gaan ze niet cadeau krijgen, dat hebben de spelers van Waasland-Beveren ook al duidelijk gemaakt. Maar Van Wijk is duidelijk: "Ik verwacht geen cadeaus. Ik heb nooit cadeaus uitgedeeld of gevraagd. Misschien dat ik daarom al zolang meedraai op het hoogste niveau. Ik kan in de spiegel kijken ... Als je Van Wijk als coach pakt, dan weet je wat je krijgt."

Al kunnen de spelers van Mechelen hem wél een cadeau geven: "Ze moeten gewoon op niveau zijn en proberen te winnen, liefst met een paar doelpunten verschil. Zenuwachtig of gecrispeerd spelen zou niet goed zijn. Laten we hopen dat alles sereen verloopt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties