Dendoncker overtuigt opnieuw niet en werkt zelfs publiek op de zenuwen, maar Vanhaezebrouck komt achteraf met verklaring die ander licht werpt op flauwe prestatie

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 57 reacties
Dendoncker overtuigt opnieuw niet en werkt zelfs publiek op de zenuwen, maar Vanhaezebrouck komt achteraf met verklaring die ander licht werpt op flauwe prestatie
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In play-off 1 moest en zou hij uit een ander vaatje tappen, maar ook in de opener tegen AA Gent kon Leander Dendoncker niet overtuigen. De Rode Duivel mocht nochtans op het middenveld opereren, maar kreeg op een gegeven moment zelfs een morrend deel van het thuispubliek op zijn dak.

De 22-jarige West-Vlaming geraakte ook vanavond niet uit zijn dipje, wat een contrast met de beresterke en imponerende Dendoncker van vorig jaar in play-off 1. Maar er was blijkbaar iets aan de hand met de RSCA-speler, zo bleek achteraf. 

"Ik ga geen commentaar geven op zijn prestatie, maar ja het was voor Leander niet makkelijk hé. Hij had ook wat last voor de wedstrijd. Het was twijfelachtig of hij ging spelen of niet. We hebben uiteindelijk toch beslist om hem te laten starten. Hij heeft hard gewerkt hé, dat kan je zien", stelde Hein Vanhaezebrouck na afloop van de match bij Play Sports.

Ook Dendoncker zelf beoordeelde zijn weinig overtuigende prestatie: "Het kan natuurlijk altijd beter. Ik denk dat ik goeie dingen en minder goeie dingen getoond heb." De switch van de defensie naar het middenveld bleek wel lastig: "Ja het is niet makkelijk, zeker niet op conditioneel vlak. Achterin moet je veel minder lopen dan op het middenveld. En dan nog direct in zo’n match tegen Gent, dat fysiek ook niet slecht is en goed voetbalt. Dan moet je natuurlijk meteen veel lopen en is het wat anders."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties