Hein wikt en weegt: ervaring tegenover jeugdig enthousiasme én zijn jongens op de juiste plaats

Hein wikt en weegt: ervaring tegenover jeugdig enthousiasme én zijn jongens op de juiste plaats
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Hoe gaat Anderlecht voor de dag komen tegen AA Gent? Het heeft er alle schijn van dat Hein Vanhaezebrouck twee 18-jarigen in zijn elftal gaat droppen. Vanhaezebrouck kiest voor de meeste spelers op hun beste plaats te zetten. En dan maar hopen...

Anderlecht gaat waarschijnlijk met twee 18-jarigen van start. Om Sambi Lokonga maakt men zich weinig zorgen, want de middenvelder heeft intussen al wat ervaring opgedaan, heeft de kwaliteiten en een goed hoofd op zijn schouders. Hij zal niet gaan zweven, daar zijn ze zeker van bij paars-wit.

Niet zweven

Saelemaekers is een andere zaak, want de jonge rechtsachter heeft op mentaal vlak nog een aantal stappen te zetten. Al heeft hij ook wel de techniek, de voorzet en het loopvermogen om zijn plaats in het elftal in te nemen. Onder Emilio Ferrera heeft hij grote stappen voorwaarts gezet.

Het was Ferrera die hem omvormde van aanvallende middenvelder tot rechtsachter, een plaats die hem uitzonderlijk goed lijkt te liggen. Vanhaezebrouck hoopt met een echte rechtsachter zijn viermansverdediging, die het de voorbije maand goed heeft gedaan, in stand te houden. 

Dendoncker blijft verdediger

De kans dat Dendoncker terug naar het middenveld verhuist, is niet zo groot. Josué Sa heeft nog nooit ontgoocheld, maar Vanhaezebrouck wil toch proberen met de Rode Duivel de opbouw van achteruit te verzorgen. Als Trebel terugkeert, is er op het middenveld toch geen plaats voor hem.

Gerkens is de man die vooraan voor beweging en oorlog moet zorgen, terwijl van Morioka verwacht wordt dat hij ook voor meer infiltraties gaat en het spel niet naar hem laat toekomen. Met Saief hoopt Vanhaezebrouck dat er een goeie tandem ontstaat tussen die twee. En natuurlijk moet Teo blijven bediend worden...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties