Play-off 2 blijft de gemoederen bedaren: Degryse gooit nu opmerkelijk competitieformat op tafel, De Witte wikt en weegt

Clint Vens
| 51 reacties
Play-off 2 blijft de gemoederen bedaren: Degryse gooit nu opmerkelijk competitieformat op tafel, De Witte wikt en weegt
Foto: © photonews

De toeschouwersaantallen van dit weekend tijdens de wedstrijden van Play-Off 2 spreken boekdelen: het blijft het lelijke eendje. Er moet dus binnen de Pro League gekeken worden voor een oplossing voor het zorgenkindje van de Jupiler Pro League.

Die mening is ook Ivan De Witte toegedaan. De voorzitter van Gent liet zich in de studio van PlaySports uit over het play-offsysteem: "Volgens mij is Play-Off 2 toe aan een grondige evaluatie, net als het hele systeem. Het werd door iedereen afgekraakt waardoor de perceptie heel slecht is geweest. Een externe instantie moet nu een evaluatie maken."

Podium voor jong talent

De Vlieger en Degryse, tevens gasten in de studio, beamen zijn standpunt: "Die PO 2 is meer een testfase voor de trainer naar volgend seizoen toe, het biedt wel een unieke kans voor jonge gasten", laat De Vlieger optekenen. Degryse vult aan: "Het is een verplicht nummer voor de clubs, er moet gekeken worden voor iets anders in de toekomst."

2X12

Degryse heeft alvast een nieuw systeem in gedachten: "Ik zou de play-offs behouden en een verdeling toepassen van 12 ploegen die 2 keer tegen mekaar spelen. De acht beste spelen play-offs en er is geen halvering van de punten meer nodig. Er zijn ook meer play-offwedstrijden." De Witte reageerde alvast kritisch op het voorstel: "Van 16 ploegen naar 12 teams wordt moeilijk realiseerbaar."

Ik zou een verdeling toepassen van 12 ploegen die tweemaal tegen elkaar spelen, met de acht beste die play-offs spelen en zonder puntenhalvering 

Marc Degryse
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties