Opvallend: Pro League grijpt stevig in tegen racisme, discriminerende en kwetsende spreekkoren van Beerschot Wilrijk, Antwerp gaat vrijuit

Redactie
| 207 reacties
Opvallend: Pro League grijpt stevig in tegen racisme, discriminerende en kwetsende spreekkoren van Beerschot Wilrijk, Antwerp gaat vrijuit

De derby tussen Beerschot Wilrijk en Antwerp krijgt nog een serieus staartje. Naar aanleiding van het verslag dat de Match Delegate opmaakte, grijpt de Pro League in.

Door anti-joodse gezangen en een spandoek gaat het anti-discriminatieplan van kracht, laat de Pro League in een officieel communiqué weten. Opvallend is wel dat de actie enkel gericht is aan de aanhang van Beerschot Wilrijk. De fans van Beerschot-Wilrijk benadrukken dat ze de Joodse gemeenschap niet viseren, maar verwijzen naar de geuzennaam van Antwerp, nl "Joden".

De Pro League vraagt aan KFCO Beerschot-Wilrijk om zo snel mogelijk volgende stappen te nemen:

- Via haar media te communiceren dat KFCO-Beerschot-Wilrijk duidelijk en ondubbelzinnig stelling inneemt tegen deze spreekkoren en acties. Deze hebben geen plaats in en buiten het stadion.

- KFCO Beerschot-Wilrijk herinnert het publiek aan de zero tolerance aangaande zulke spreekkoren en de sancties die gekoppeld zijn aan deze inbreuken.

- Daders worden geïdentificeerd en gesanctioneerd door de club, met stadionverboden van standaard 2 jaar. Daders worden verplicht om een vorming inzake racisme en discriminatie te volgen op de club, indien zij na één jaar vermindering van straf wensen.

De inbreuken werden gepleegd door een absolute minderheid die in het stadion aanwezig was. "Desalniettemin zijn de feiten van die aard dat de Pro League zich verplicht voelt om tot deze stappen over te gaan, teneinde ook de naam van de club en de overgrote meerderheid van haar supporters te beschermen en de geloofwaardigheid van de Pro League als sociaal bewuste actor te bevestigen", klinkt het verder nog.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties