Antisemitisme en racisme in Beerschot Wilrijk-Antwerp: minister Jambon moet uitleg geven, parket van Antwerpen opent onderzoek

Redactie
| 126 reacties
Antisemitisme en racisme in Beerschot Wilrijk-Antwerp: minister Jambon moet uitleg geven, parket van Antwerpen opent onderzoek
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De twee Antwerpse derby's zijn gepasseerd, maar niet zonder gevolgen. Het parket tilt zwaar aan de anti-joodse gezangen en het spandoek die afgelopen zondag te horen en zien waren.

Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon kreeg er vragen over in de Kamer. "Antisemitisme en racisme zijn verwerpelijk", antwoordde de minister volgens Het Laatste Nieuws. 

Als er iets in Brussel gebeurt, reageert u veel sneller dan wanneer er iets in Antwerpen gebeurt

"Ik was vooral verbaasd over het uitblijven van een reactie vanuit de regering”, reageerde PS-Kamerlid Eric Thiébaut. "Als er iets in Brussel gebeurt, reageert u veel sneller dan wanneer er iets in Antwerpen gebeurt." Minister Jambon verklaarde wel dat het parket van Antwerpen een onderzoek geopend heeft.

Daders aanpakken

Na beide ontmoetingen tussen Beerschot Wilrijk en Antwerp gingen supporters over de schreef. Zondag werden nog 29 mensen aangehouden, waarvan 6 verlengd. 'Slagen en verwondingen, bendevorming en deelname aan een privémilitie' klinken de aanklachten. De Pro League heeft ook al stevig ingegrepen na de incidenten (lees hier meer).

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties