Antwerp-middenvelder kijkt terug over zijn opvallende vertrek bij Standard in 2016: "Ik was er erg van aangedaan"
Bart Vandenbussche
Bart Vandenbussche
| 13 reacties

Antwerp-middenvelder kijkt terug over zijn opvallende vertrek bij Standard in 2016

Antwerp-middenvelder kijkt terug over zijn opvallende vertrek bij Standard in 2016: "Ik was er erg van aangedaan"
Foto: © photonews

Met Sambou Yatabare streek vorige zomer een oude bekende neer bij Antwerp. De Malinees voetbalde in het najaar van 2015 zes maanden voor Standard.

De Rouches huurden Yatabare van het Griekse Olympiakos. Na een half seizoen volgde een transfer naar de Duitse eersteklasser Werder Bremen. "Begin januari werd ik op de hoogte gebracht dat Werder Bremen mij wilde", kijkt Yatabare in Sport/Voetbalmagazine terug op die periode.

"Samen met mijn makelaars hebben we ons voorgenomen om gedurende een maand het voorstel van Werder Bremen in beraad te nemen en het af te wegen tegen een eventueel voorstel van Standard. Ik ging er toen van uit dat Standard op zijn beurt een bod zou overmaken aan Olympiakos om mij te houden. Maar het is er nooit van gekomen..."

"Ik was liever bij Standard gebleven dan naar Werder Bremen te gaan"

Yatabare maakte indruk tijdens zijn eerste maanden op Belgische bodem. Dat de Rouches niet met een voorstel op de proppen kwamen, verraste de middenvelder. "Ik was er erg van aangedaan", aldus Yatabare. "Alles verliep naar wens bij Standard – het was enkel wachten op een seintje van het bestuur om een langdurig contract te tekenen. Het kwam maar niet. Dan kon ik beter bij een club voetballen die mij echt wilde."

"Soit, het is achter de rug. Het is verleden tijd. Ik ben niet kwaad op de club, maar het was frustrerend. Ik was liever bij Standard gebleven dan naar Werder Bremen te gaan. Als je zoiets meemaakt, besef je dat je geen volledige controle hebt over je eigen carrière."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Nieuwste reacties