Leko laat zich niet uit zijn kot lokken door Vanhaezebrouck: "Hebben genoeg respect voor Anderlecht, al geloof ik wel dat wij betere ploeg zijn"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert vanuit Brugge
| 7 reacties
Leko laat zich niet uit zijn kot lokken door Vanhaezebrouck: "Hebben genoeg respect voor Anderlecht, al geloof ik wel dat wij betere ploeg zijn"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Hein Vanhaezebrouck deelt al eens graag een prikje uit, niet in het minst richting Brugge. Naar eigen zeggen herinnert hij zich niet veel meer van die 5-0 pandoering in Jan Breydel van december vorig jaar. Ivan Leko ging alvast niet in op het potje psychologische oorlogsvoering.

De Kroatische trainer van blauw-zwart laat zich niet snel uit zijn kot lokken, ook vandaag niet toen hij geconfronteerd werd met de woorden van zijn paars-witte concullega. 

​"Die 5-0 overwinning is iets dat één keer gebeurt in 100 jaar. Dat is geschiedenis en is voor ons misschien het mooiste dat we dit jaar gedaan hebben. Dat is een prachtige herinnering, maar dat betekent niks voor de match van zondag. Dat is een totaal andere match en dito verhaal", aldus Leko gedecideerd. 

"Wij hebben ook twee matchen in Brussel gespeeld: 0-0 en 1-0, maar wat vroeger gebeurd is en wat enkele weken of maanden geleden gebeurd is, is niet belangrijk. Wat telt is wat we zondag van half drie tot half vijf kunnen tonen op het veld, dát is belangrijk. Wij kunnen praten over twee weken geleden of zes maanden geleden, maar dat is niet van belang", benadrukte de coach van de leider nog eens.  

Gewoon beter

"Wij hebben genoeg respect voor Anderlecht, al geloof ik wel dat wij een betere ploeg zijn. Zij hebben een goeie trainer en uitstekende spelers. Anderlecht beschikt over kwaliteit en structuur qua voetbal, maar als wij ons beste voetbal brengen en 100% fit zijn, zijn we gewoon beter dan hen", aldus een glasheldere Leko.  

"We hebben voldoende eerbied voor de tegenstander, maar tegelijk ook genoeg vertrouwen in ons eigen voetbal. Wij spelen thuis en dit is geen gewone match, maar een finale. We moeten de positieve stress van ons afgooien. We zijn klaar voor die match van zondag", verzekerde de trainer die al een heel seizoen op kop prijkt. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties