Blue Army maakte 20 jaar lang indruk met zijn tifo's: "Je zag dat Serge Gumienny verbaasd rond zich keek"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 72 reacties
Blue Army maakte 20 jaar lang indruk met zijn tifo's: "Je zag dat Serge Gumienny verbaasd rond zich keek"
Foto: © photonews

Na 20 jaar houdt Blue Army op met bestaan. Het sfeercollectief van blauw-zwart begon klein, maar groeide uit tot een straffe supportersorganisatie.

Met tifo's proberen sfeergroepen het verschil te maken, ook Blue Army. Ex-voorzitter Geert De Cang herinnert zich de eerste nog goed. "We legden onze eerste tifo in 2003, voor de match tegen Celta de Vigo", vertelt hij in Sport/Voetbalmagazine. "Klein begonnen, alleen in de bovenste ring van de noordtribune. Zelf uitgetekend, besteld, betaald, geplooid, gelegd en – in die begindagen – na de match ook nog zelf de tribunes opgekuist. Dat vonden we toen zot, ja, maar nu staan we zó veel verder."

De sfeeracties van Blue Army werden steeds indrukwekkender. "Met onze eerste tifo over het volledige stadion zag je dat Serge Gumienny verbaasd rond zich keek", aldus De Cang. "En tijdens de wisseltifo tegen Genk – eerst papier en daarna vlagjes – keken zelfs de spelers van Genk naar de noord."

"In ons naïeve geloof denken we dat zulke acties ons een voordeel geven en tegelijk de tegenstander intimideren. Ik blijf dat toch voelen. Of met z’n allen schreeuwen als we een corner krijgen en daardoor druk zetten. Spelers zijn ook maar mensen, hoor."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties