Commotie voor de match: Anderlecht weigerde zonder VAR te spelen (en zo werd kraker bijna uitgesteld)

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 65 reacties
Commotie voor de match: Anderlecht weigerde zonder VAR te spelen (en zo werd kraker bijna uitgesteld)
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Er was gisteren heel wat te doen over de videoref, al voor aanvang van de match zelfs. Door de hitte doken er technische problemen op - geen beelden op het schermpje - waardoor de match met de nodige vertraging begon. En zonder VAR spelen, dat zagen ze bij Anderlecht niet zitten.

Het geduld van de spelers en de fans werd danig op de proef gesteld. De stadionspeaker pakte uit met de boodschap dat de wedstrijd met 20 minuten vertraging zou beginnen, tot groot ongenoegen van het ongeduldige (thuis)publiek.  

De betrokken topclubs kreeg dan weer twee mogelijkheden voorgeschoteld: of zonder VAR de match afhaspelen of wachten tot de problemen waren opgelost. Dat eerste was alvast geen optie voor de bezoekers van Anderlecht.

Volgens Proximus zou RSCA zelfs contact opgenomen hebben met de clubadvocaten. Het standpunt was helder: geen VAR = geen match. Voor hetzelfde geld hadden we gisteren dus geen match gehad en had men de boel moeten uitstellen. Gelukkig raakten de problemen toch opgelost en werd er gevoetbald. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties