Wat een zeshonderdste match voor Deschacht, die meteen droomt van meer: "Ik hoop ook volgend jaar te spelen"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 4 reacties
Wat een zeshonderdste match voor Deschacht, die meteen droomt van meer: "Ik hoop ook volgend jaar te spelen"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Mocht Olivier Deschacht een kat zijn, het was er een met meer dan negen levens. Toen hij door Hein Vanhaezebrouck naar de B-kern verwezen werd, leek het over en out, maar in zijn zeshonderdste wedstrijd voor Anderlecht pakte hij toch maar mooi de drie punten bij Brugge.

Daarbij kwam ook nog eens de hernieuwde titelhoop voor de Brusselaars. "Wanneer ik zag dat ik mijn zeshonderdste wedstrijd tegen Brugge zou spelen, dacht ik: 'oh neen.' Ik had het liever tegen Charleroi thuis, maar niet op Brugge." Zijn doemscenario bleek echter goed uit te draaien.

"Het is ongelooflijk, dit is een droom", aldus een emotionele Deschacht. "Ik geloofde er niet in, net als jullie. Nu hoop ik dat het echt nog niet gedaan is en ik nog enkele wedstrijden kan spelen.

Ik heb nooit getwijfeld 

Twijfelen aan zichzelf deed hij naar eigen zeggen niet. "Neen, nooit. Ik heb gewerkt en ben blijven werken. Als je twijfelt, werk je niet op die manier verder. Ik heb door samen met Emilio Ferrera te knokken echt getoond dat ik er ben en wat ik kan doen."

Misschien wacht er zelfs een contractverlenging? "Dat is aan meneer Coucke om te beslissen, maar ik wil alleszins niet stoppen. Ik hou teveel van het voetbal. Ik hoop er dus nog bij te zijn volgend jaar."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties