Slecht seizoen van Anderlecht? "Fans hebben dingen gezien die ze al héél lang niet meer zagen"

Slecht seizoen van Anderlecht? "Fans hebben dingen gezien die ze al héél lang niet meer zagen"

Anderlecht speelt vandaag voor de eer en héél misschien de tweede plaats, die recht geeft op de Champions League-voorrondes. Over een totaal mislukt seizoen wil Hein Vanhaezebrouck dus niet praten. "We hebben toch het spektakel verzorgd", vond Hein.

Vanhaezebrouck bedoelt daarmee dat hij de basis gelegd heeft voor volgend seizoen. Dat er een systeem staat waarin hij andere mensen kan inpassen. Vooral scorende mensen dan. "De supporters hebben dingen gezien die ze al héél lang niet meer gezien hadden", vond Vanhaezebrouck. "We hadden kunnen winnen tegen Bayern München, een ploeg die in de finale van de Champions League had moeten staan. Maar dat we zuivere kansen niet afwerkten, dat is een probleem van heel het seizoen."

Maar dus nog een wedstrijd tegen Genk, terwijl de kans op een beloning heel klein is. "Ik reken op hun eergevoel, voor de kleur van hun trui en voor de supporters. We moeten het seizoen op een waardige manier afsluiten. Dit is Anderlecht, ze zouden dat moeten weten. Als we niet tweede worden, mogen we onszelf niets te verwijten hebben."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties