Dury, Bossut, De fauw en Malinovskyi leggen het (grote) verschil uit tussen play-off 1 en play-off 2

Aernout Van Lindt Robby Morren
Aernout Van Lindt en Robby Morren vanuit Genk
| 2 reacties
Dury, Bossut, De fauw en Malinovskyi leggen het (grote) verschil uit tussen play-off 1 en play-off 2
Foto: © photonews

Het verschil tussen KRC Genk en Zulte Waregem was duidelijk in de barrages om Europees voetbal. In de Luminus Arena kregen we nooit écht een wedstrijd voor de kiezen. En dus mocht KRC Genk Europa in en bleef Zulte Waregem achter zonder prijs.

“In play-off 2 hebben we het goed gedaan, maar we hadden nooit een echte graadmeter”, aldus Davy De fauw. “Genk is van een ander niveau, we hadden heel graag Europees gespeeld maar dit is een ontgoocheling.”

“Op fysiek vlak, qua mentaliteit en qua snelheid van balbehandeling verdienden we Europees voetbal niet op basis van deze wedstrijd”, was ook Francky Dury streng. “We hebben er nooit echt kans op gemaakt en het had een zwaardere uitslag kunnen zijn dan 2-0. Genk had meer drive en zat in een ander ritme."

Play-off 2, dat is plezant - maar ...

Play-off 2, dat is plezant. Maar dit was toch iets anders. Meerdere spelers waren bij ons niet op de afspraak, en dan krijg je het cash betaald. Dit is een ander niveau en dit zet ons met de voetjes op de grond. Het bestuur zal ook nog moeten kijken voor eventuele versterkingen, al moeten we ook het positieve benadrukken: ons parcours na Nieuwjaar was top”, pikte Sammy Bossut in.

Ook KRC Genk weet hoe het voelt om zo’n Europese barrage te verliezen: “KV Oostende zette meteen hoog druk op ons vorig jaar en daar hadden wij het moeilijk mee, omdat we uit een ander tempo kwamen in play-off 2. Daarom dat we wisten dat we meteen ten strijde moesten trokken, wat we uiteindelijk ook deden", haalde Ruslan Malinovskyi aan.

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties