Weer geen Belgische ref op toptoernooi, het blijft pijnlijk: "Alle hoop was op hem gericht. Hij haalde een topniveau, maar is net niet kunnen doorbreken"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 11 reacties
Weer geen Belgische ref op toptoernooi, het blijft pijnlijk: "Alle hoop was op hem gericht. Hij haalde een topniveau, maar is net niet kunnen doorbreken"
Foto: © photonews

We hoeven op het WK straks alweer niet te speuren naar een Belgische scheidsrechter. Het is bovendien maar zeer de vraag wanneer Frank De Bleeckere een langverwachte opvolger krijgt.

Scheidsrechtersbaas Johan Verbist hoopte op een Belgische vertegenwoordiging op het EK 2020, maar zelfs dat wordt onhaalbaar. "Die ambitie moeten we bijstellen. Voor dat EK beginnen ze nu al te kijken naar de scheidsrechters en België heeft nog steeds geen ref in de Elitegroep. Enkel als je daar deel van uitmaakt, kom je in aanmerking voor de grote toernooien of de Champions League", klinkt het bij Belga

"We moeten nu al kijken naar het WK 2022. Het wordt wel tijd voor Vertenten en Lardot. Die moeten nog twee categorieën stijgen. En ook voor Delferière wordt komend seizoen ontzettend belangrijk. Voor de huidige generatie begint de tijd inderdaad te dringen", aldus ex-ref Verbist. 

Uit de pan swingende prestatie

Dat na de De Bleeckere de grote leegte gaapte, was uiteraard niet de bedoeling: "Alle hoop was daarna gericht op Serge Gumienny. Hij haalde een topniveau, maar is net niet kunnen doorbreken." Waar wringt het schoentje dan? "Ik kan er de vinger niet opleggen wat onze scheidsrechters tekortkomen", zegt Verbist. 

"De Europese prestaties zijn heel goed. Dat maak ik op uit de UEFA-rapporten die ik krijg. Maar je moet ook wat geluk hebben. Je moet in een moeilijke match de sleutelmomenten juist beoordelen. Met een prestatie die uit de pan swingt, val je op. En dat moet je een aantal Europese wedstrijden op rij kunnen doen. Alleen zo geraak je een stapje hoger."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties