Matrasgate zorgde voor onzekerheid bij Dendoncker: "Zelf wou ik zo weinig mogelijk lezen, maar familie en vrienden lezen dat uiteraard"

Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Tubize
| 14 reacties
Matrasgate zorgde voor onzekerheid bij Dendoncker: "Zelf wou ik zo weinig mogelijk lezen, maar familie en vrienden lezen dat uiteraard"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Leander Dendoncker was één van de spelers die tot de kanshebbers gerekend werd om af te vallen voor de definitieve WK-selectie. Zeker toen naar buiten kwam dat zijn matras niet bij de 23 zat die naar Rusland verscheept werden én hij tegen Portugal op de tribune zat.

"Na de verhalen die er geweest zijn, was er uiteraard wat onzekerheid, maar een echte verrassing was mijn selectie niet." Hij kreeg 'matrasgate' wel degelijk door. "Ik probeer het zelf zo weinig mogelijk te lezen, maar je familie en vrienden lezen dat uiteraard wél en sturen dan berichten."

In de tribune zitten is uiteraard nooit een goed teken

"Ik kon daar zelf ook niet op antwoorden." Die onzekerheid groeide alleen maar nadat hij tegen Portugal op de tribune moest plaatsnemen. "Ik zat daar met Christian Kabasele. Roberto Martinez had ons gezegd dat we niet moesten panikeren en dat er nog niets beslist was, maar op de tribune zitten is nooit een goed teken."

De blijdschap was dan ook groot toen het goeie nieuws kwam. "Uiteraard was er veel stress de avond voor die bekendmaking. Dat Martinez niet bij mij langskwam toen was een hele opluchting. Definitief naar het WK gaan is uiteraard leuk."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties