Gentse Super Eagles bekijken WK noodgedwongen thuis: "Ik zou ons altijd alle drie oproepen"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Gentse Super Eagles bekijken WK noodgedwongen thuis: "Ik zou ons altijd alle drie oproepen"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Nigeria is altijd een land om naar uit te kijken. Heel wat spelers uit de Jupiler Pro League hadden erbij kunnen zijn, maar enkel Echiejile van Cercle Brugge mocht afreizen. Twee Nigerianen die de boot om verschillende redenen misten, geven bij ons hun verwachtingen.

"Ik denk dat we wel kansen hebben op het WK”, aldus Moses Simon die helaas geblesseerd zou moeten afhaken voor dat eindtornooi. “We hebben goeie spelers en een brede kern, quasi iedereen vecht voor een plaats in het team, dat is goed.”

“Waar we tevreden mee mogen zijn? Ik ben er zeker van dat we het goed gaan doen. Ik zou zeggen: de wereldtitel, dat is het allerhoogste, hé.” Uiteindelijk geraakte geen enkele van de Gentse Nigerianen op het WK. “Ik zou ze allemaal meegenomen hebben. Ik denk dat de kans van Anderson Esiti wel nog zal komen. Hij maakt echt progressie.”

De hoop van Esiti

Ook Esiti zelf hoopt er na het WK eens bij te geraken. “Ik wou misschien wel dat het seizoen iets langer duurde, zodat ik me kon tonen. Maar in het begin van het seizoen was ik wel goed en toen werd ik ook niet opgeroepen.”

“Ik was er al twee keer bij, en ik denk dat ik wel een goeie indruk gemaakt heb toen. Maar ik ben nog jong, ik kan nog beter worden en nog veel leren. Ik ben zeker dat mijn tijd nog zal komen.”

Hij verwacht een sterk Nigeria. “We speelden onder meer tegen Argentinië in de voorbereiding erg goed. Nigerianen werken altijd hard en met een goeie mentaliteit, kunnen we érg ver geraken. We hebben nu meer spelers in de grotere competities dan vroeger, dus het mag er eens van komen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties